پیام وزارت امور داخله به مناسبت "26 جون" روز جهانی مبارزه با مواد مخدر
گرامیداشت از روز جهانی مبارزه با مواد مخدر یک فرصت خوبی برای مبارزه و آگاهی دهی از خطرات و اضرار مصرف مواد مخدر و تشویق افراد به زندگی سالم و جلوگیری از اعتیاد جوانان به مواد مخدر میباشد.
همه ساله بسیاری از افراد در سراسر جهان به دلیل مصرف مواد مخدر جان های خود را از دست میدهند.
مبارزه با مواد مخدر و محو این پدیده یکی از بزرگترین چالشها به شمار میرود که این امر نیازمند همکاری و تلاشهای مشترک افراد، خانواده ها، کشورها و نهادهای بین المللی میباشد.
متاسفانه طی دو دهه گذشته بخش کثیری از جوانان و نوجوانان در افغانستان نیز به این پدیده ویرانگر آغشته شده بوند که از خانواده های شان جدا در کنار جادهها و در زیر پلها شب و روز خود را سپری مینمودند و در طول سالهای متمادی هیچگونه توجهی برای جمع آوری و درمان این قشر آسیبدیدهی ناشی از مواد مخدر، از سوی مسوولین و زمامداران آنوقت صورت نگرفته بود.
رهبری امارت اسلامی افغانستان پس از پیروزی فرمانی را مبنی بر مبارزه با کشت، تولید، قاچاق، فروش و استعمال مواد مخدر در افغانستان، صادر کرد که وزارت امور داخله در راستای تحقق این فرمان، مبارزه با این پدیده تباه کننده را در اولویت های کاری خود قرار داد.
خوشبختانه که بعد از چندین دهه برای اولین بار است که کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان با تلاشهای رهبری امارت اسلامی افغانستان و مبارزه جدی نیروهای پولیس مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله کاهش قابل ملاحظه نموده است و حتا به صراحت گفته میتوانیم که نزدیک به صفر رسیده است.
جمع آوری و درمان معتادین بخشی بزرگی از چالش فرا راهی بود که خوشبختانه امارت اسلامی توانست از این مرحله نیز به موفقیت عبور نماید و تمام معتادین را از کنار جاده ها، زیر پل ها و کوچه ها جمع آوری و تداوی نماید.
از آغاز پیروز امارت اسلامی الی اکنون به تعداد 47 هزار و 879 عملیات از سوی نیروهای پولس مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور راه اندازی شده است که در نتیجه، تعداد 17 هزار و 240 تن مظنونین بازداشت، 119 تًن مواد مخدر مختلف النوع و مشروبات الکولی و مقدار 5390 تن مواد کیمیاوی کشف بدست آمده است.
تعداد 1315 باب کارخانه و لابراتوارهای مواد مخدر منهدم گردیده و به اراضی 21 هزار و 743 هکتار زمین از وجود مزارع کوکنار پاکسازی گردیده است.
همچنان یک مرکز پنج هزار بستر برای تربیت مجدد و درمان معتادین در شهر کابل ایجاد گردیده و نیز به تعداد 115 هزار و 220 تن افراد معتاد از سطح کشور جمع آوری و درمان گردیده اند.
اقدامات عملی، موفقیت و پیشرفت در زمینه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان آنهم در زمان کم و با امکانات محدود، بیانگر اراده قوی امارت اسلامی در بعد ریشه کن سازی مواد مخدر از افغانستان میباشد و امارت اسلامی افغانستان از این مجرا به کشور های جهان و سازمان های همکار جهانی مبارزه با مواد مخدر فراخوان میدهد تا در این پیکارمهم مبارزه با مواد مخدر که تبعات تباه کننده اش به سایر کشور های جهان آسیب میرساند، همکار و همگام برنامه های امارت اسلامی افغانستان در بخشهای مهیا نمودن بدیل معیشت برای دهاقین، تداوی معتادین و سایر موارد، با ما همکار باشند.